LaLoba

Tvůj největší spojenec jsi Ty!

Byly doby, kdy jsem na ní zapomněla. Kdy se to stalo a co s ní bylo dál? A co bylo pak se mnou?

Ona se nezměnila. Stále má všechnu tu odvahu, odhodlání, trpělivost, cit i intelekt. Je pořád stejně divoká i plachá, užívá si života ve svém těle naplno. Nenechá si líbit, když se jí někdo pokouší ublížit. Je nezlomná i zranitelná. Směje se, pláče, miluje, skáče ze stromů, leze vysoko, potápí se hluboko.

Zato já bez ní nevěděla ani kdo jsem a kam vlastně jdu. Nevěděla jsem, že všechno, co potřebuju, ona má.

Promiň, Vlče, že jsem Tě v jisté době opustila. Přišlo mi, že jsi moc komplikovaná, že mi bude líp bez Tebe, že nějak víc zapadnu nebo co… ale opak byl pravdou. Jen jsem se trápila, přitom Ty’s mi celou dobu ukazovala směr.

A co Ty? Pamatuješ si, kým od narození jsi? Vzpomínáš si na to jedinečné dítě? Přijde Ti krásné a úžasné? Nebo jsi k němu ztratil/a cestu a důvěru, naučil/a se ho soudit, zbavil/a ho práva na existenci ve Tvém dospělém světě?

To dítě stále žije. Podívej se do zrcadla a uvidíš ve svých očích jeho nezaměnitelnou jiskru.

Jakou radu pro Tebe dnes má?

V coachingu vedu lidi tam, kam se oni sami chtějí vydat. Někdy je to jejich niterná podstata a životní smysl, jindy třeba realizace projektu nebo rekonstrukce domu. Ať je téma hluboké či praktické, každý z nás k němu přistupuje svým jedinečným způsobem. Tvůj největší spojenec jsi Ty!